Emma almatortája recept

Recept elkészítése:

Emma almatortája recept

Hozzávalók:
3 tojás,
15 dkg cukor,
20 dkg rétesliszt,
fél csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
kiskanál reszelt citromhéj és citromlé,
12 dkg margarin,
4-5 közepes jonatán vagy más savanykás alma,
őrölt fahéj.
Tálaláshoz ízlés szerint mandulaforgács, fahéjas porcukor vagy híg baracklekvár (rummal vagy vízzel).

Elkészítés:

A tojásokat keverjük habosra a cukorral és a vajjal, valamint a vaníliás cukorral. Keverjük hozzá a frissen reszelt citromhéjat és a citromlevet is, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát öntsük egy kivajazott, kilisztezett alacsony tortaformába.
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk fel egyforma vékony cikkekre. A tésztát rakjuk ki az almacikkekkel - állítsuk bele a cikkeket a vékonyabb felükkel a tésztába -, a közepe felől indulva körkörösen egészen a széléig. A tetejét szórjuk meg őrölt fahéjjal.
A tortát forró sütőben süssük 15 perc alatt készre. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral vagy mandulaforgáccsal, és adhatunk mellé rummal vagy vízzel hígított baracklekvárt vagy tejszínhabot is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: