Dunai hullámok recept

Dunai hullámok recept

Hozzávalók:
A tésztához:
37,5 dkg vaj,
25-25 dkg cukor és liszt,
6 tojás,
2 teáskanál sütőpor,
4 evőkanál kakaó,
2 evőkanál darált mandula,
1 üveg meggybefőtt,

A krémhez:
1 tasak vaníliaízű pudingpor,
15 dkg vaj,
4-5 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,

A csokimázhoz:
20 dkg tortabevonó csokoládé,
5 dkg vaj.

Elkészítés:

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól kikeverjük, és két részre osztjuk. Az egyik részbe tesszük a mandulát, a másikba a kakaót. Kizsírozott, lisztezett tepsibe először a sárga masszát tesszük, majd rásimítjuk a kakaósat, végül megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. Kislángon 30 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingot az utasítás szerint megfőzzük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk, és amikor kihűlt, a tésztára kenjük. A tortabevonót a vajjal gőz felett felolvasztjuk, és a krémre simítjuk. Villával hullámokat rajzolunk rá.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk