Diókrémtorta recept

Diókrémtorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg cukor,
10 dkg őrölt dió,
20 dkg liszt,
4 tojás,
1 tasak sütőpor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
10 evőkanál víz,

A krémhez:
4 dl tej,
2 tasak vaníliaízű pudingpor,
25-25 dkg margarin és kristálycukor,
3 tasak vaníliás cukor,
2 evőkanál rum,
10 dkg őrölt dió,

A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 evőkanál olaj,
kevés margarin.

Elkészítés:

A tésztához a cukrot a tojássárgákkal és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport. a szódabikarbónát és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük, kihűtjük, és 3 lapra vágjuk. A krémhez a tejben simára keverjük a kristálycukrot és a pudingport, majd kevés állás után keményre főzzük. A margarint a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémmel tovább verjük. A rummal ízesítjük, majd belekeverjük a diót is. A tésztát megtöltjük a krémmel, a külsejét is bevonjuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a margarint és az olajat, és bevonjuk vele a tortát.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk