Csokoládétorta (sacher) recept
Hozzávalók:
20 deka vaj,
4 tojás,
20 deka cukor,
18 deka liszt,
4 deka kakaó,
fél csomag sütőpor.
Elkészítés:
A vajat porcelántálban kissé felpuhítjuk, hogy keverni lehessen. Hozzáadunk 10 deka porcukrot, 4 tojássárgáját, és habverővel jó fél óráig keverjük.
Ezután a 4 fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert masszához.
Végül a kakaót a liszttel megszitálva, a sütőporral együtt könnyedén belekeverjük. Egy tortakarikát papírral kibélelünk, ebbe öntjük a masszát, egyenletesen eligazítjuk benne, és egész lassú, gyenge tűznél kezdjük a sütést, majd amikor a massza kifejlődött, fokozatosan erősített tűznél kisütjük.
Ha kihűlt, 3 egyenlő vastagságú korongot vágunk belőle és azokat barackízzel megkenve, összeragasztjuk. Tetejét csokoládés cukormázzal vonjuk be, adhatunk hozzá tejszínhabot is.
Elkészítés ideje: 2 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges