Cseresznyés túrótorta recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés túrótorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
250 g liszt
80 g dió
150 g margarin
80 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
csipet só
őrölt fahéj

Töltelékhez:
3,5 dl tej
3 db tojás
60 g keményítő
100 g cukor
30 g margarin
250 g túró
250 g cseresznye
50 g dió
őrölt fahéj, vaníliás cukor (ízlés szerint)
100g barackdzsem
20 g cukor.

Elkészítés:

      Diós linzertésztát kell készíteni. A margarint a liszttel, gyors, laza mozdulatokkal elmorzsoljuk. Ezután a már morzsalékos lisztet porcukorral, darált dióval, csipet sóval, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal összekeverjük. Közepébe fészket készítünk, majd felütött tojással egynemű tésztát gyúrunk. Hűtőben félórát pihentetjük. A tésztát gyengén lisztezett nyújtódeszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ezután a nyújtófára felsodorjuk, és egy tortaformára hajtva kibéleljük az edényt. Egyenletesen elterítjük a túrókrémet, majd rászórjuk a kimagozott cseresznyét, és a durvára vágott diót. 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük. Hagyjuk pihenni, majd barack fénnyel fényezzük, azaz a cukrot barackdzsemmel felfőzzük, és ecset segítségével felkenjük. Ugye milyen egyszerű? Túrókrém A felvert tojást tejjel, cukorral, étkezési keményítővel simára keverjük, majd vízgőz felett tejbegríz sűrűségűre felfőzzük. Vajat csipetünk a tetejére, hogy ne bőrösödjön be. Míg hűl, áttörjük a túrót, és a hideg krémbe keverjük. Kitűnő zamatú krém lesz a cseresznyés tortához.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: