Aszalt szilvás torta recept

Recept elkészítése:

Aszalt szilvás torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg margarin,
4 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl,
20 dkg liszt,

A habcsókhoz:
4 tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
5 dkg darált dió,
csipet só,

A krémhez:
25 dkg beáztatott és ledarált aszalt szilva,
30 dkg margarin,
4 dl tejföl,
14 dkg cukor,
10 dkg darált dió.

Elkészítés:

A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, és jól kikeverjük. Az átszitált lisztbe beletesszük a sütőport, és összekeverjük a masszával. A tésztának ragadnia kell a kezünkhöz! Három részre osztjuk, megszórjuk liszttel, és 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kikenünk és lisztezünk. A tésztadarabokat külön-külön a formába helyezzük, és kézzel ellapogatjuk. Előmelegített, de nem túl forró sütőben kb. 20 perc alatt egyenként megsütjük. A habcsókhoz a tojásfehérjét a porcukorral, a darált dióval és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A jól előmelegített sütőt a legkisebb fokozatra állítjuk. Egy sütőlemezre zsírpapírt teszünk, és arra nyomjuk ki habzsákkal a kör alakú formákat. Nyitott sütőajtó mellett kb. 1 óra alatt megsütjük. A krémhez a darált aszalt szilvát jól kikeverjük a margarinnal és 7 dkg cukorral. A tejfölt és a maradék cukrot, szintén jól összekeverjük, és a két masszát apránként összedolgozzuk. A krémből 5-6 evőkanálnyit félreteszünk a torta díszítéséhez, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a darált diót, és jól kikeverjük. A habcsókot három részre osztjuk. Az első tortalapot megkenjük a krémmel, és belenyomkodjuk a habcsók egyharmadát. Ráhelyezzük a második lapot, és ugyanígy járunk el. A harmadik lapot és a torta oldalát a félretett masszával vonjuk be. A tetejét habcsókkal és egész dióval díszítjük. A tortát 2-3 óráig hűtőben dermesztjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: