Aszalt szilvás almatorta recept

Aszalt szilvás almatorta recept

Hozzávalók:
1 vaníliarúd,
15 dkg porcukor,
4 alma,
30 dkg vajastészta,
2 tojás,
3 tasak vaníliás cukor,
10 dkg őrölt mandula,
1 dl tejszín,
8 magozott aszalt szilva.

Elkészítés:

A vaníliarúdat hosszában kettévágjuk, és egy liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztát. A tojásokat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulával és a tejszínnel habosra keverjük, és a tésztára öntjük. Az almákkal és a szilvákkal a torta tetejét megrakjuk, és meleg sütőben készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd grillrácsra borítjuk, és levesszük róla a papírt.

vissza a főoldalra