Anita-torta recept

Recept elkészítése:

Anita-torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojássárgája,
10 tojásfehérje,
15-15 dkg kristálycukor és darált dió vagy mandula,
80 dkg liszt,
8 dkg étcsokoládé,

A krémhez:
3 dkg vaj,
5 dl tejszín,
8 dkg étcsokoládé,

A díszítéshez:
csokidara,
sárgabarack darabkák.

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgákhoz keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert diót vagy mandulát, az olvasztott csokoládét és a habot. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, nyitott sütőajtónál megsütjük. A krémhez megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a felmelegített tejszínt, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és lehűtjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, úgy hogy az alsó rész legyen a legvastagabb. Megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bevonjuk, és megszórjuk csokidarával, végül barackdarabkákkal kirakjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: