Anita-torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojássárgája,
10 tojásfehérje,
15-15 dkg kristálycukor és darált dió vagy mandula,
80 dkg liszt,
8 dkg étcsokoládé,
A krémhez:
3 dkg vaj,
5 dl tejszín,
8 dkg étcsokoládé,
A díszítéshez:
csokidara,
sárgabarack darabkák.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgákhoz keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert diót vagy mandulát, az olvasztott csokoládét és a habot. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, nyitott sütőajtónál megsütjük. A krémhez megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a felmelegített tejszínt, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és lehűtjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, úgy hogy az alsó rész legyen a legvastagabb. Megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bevonjuk, és megszórjuk csokidarával, végül barackdarabkákkal kirakjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges