Angolszelet recept
Hozzávalók:
4 evőkanál tej,
1 dkg szalalkáli,
6 tojás,
30-30 dkg porcukor és liszt,
25 dkg margarin,
1 evőkanál kakaó,
1 vérnarancs aroma,
A krémhez:
20-20 dkg margarin és porcukor,
1 tasak vaníliaízű pudingpor,
3 dl tej,
rumaroma,
A díszítéshez:
10 dkg csokoládé.
Elkészítés:
A tésztához a tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a lisztet, a szalalkálit, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát háromfelé osztjuk. Az egyik rész sárga marad, a másikba belekeverjük a kakaót, a harmadikba pedig a vérnarancs aromát. Zsírpapírral bélelt tepsiben egyenként kisütjük a lapokat. A krémhez a margarint a porcukorral hatosra keverjük. A pudingport a tejben felfőzzük, Amikor kihűlt, összekeverjük a margarinos masszával, és rumaromával ízesítjük. Végül a következőképpen töltjük meg a lapokat: legalulra kerül a kakaós lap, erre krémet kenünk, következik a rózsaszín lap, ismét krém, felülre pedig a fehér lap. A tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges