Ananásztorta 5. recept

Recept elkészítése:

Ananásztorta 5. recept

Hozzávalók:
1 kész piskótalap,
18 dkg vaj,
3 evőkanál porcukor,
4 tojássárgája,
0,5 dl rum,
2,5 dl tejszín,
1 tasak habfixáló,
1 doboz ananászkonzerv,
2 doboz babapiskóta,
0,5 dl rum,
2 dl tej,
0,5 dl tejszín,
1-1 tasak vaníliás cukor és habfixáló.

Elkészítés:

Egy tálcára sütőpapírt teszünk, rárakunk egy üres tortakarikát. A tejet összekeverjük a rummal, és belemártogatjuk a babapiskótákat. A vajat, a porcukrot, a tojássárgákat és a rumot összekeverjük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük, és a masszához keverjük. A tortakarikába a sütőpapírra rakunk egy sor babapiskótát, rásimítjuk a krém felét, erre jön ismét egy sor piskóta, a maradék krém, majd a lecsepegtetett ananász, végül a piskótalap. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig óvatosan kiborítjuk, hogy a piskótalap alulra kerüljön. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük, és feldíszítjük vele a tortát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: