Ananásztorta 3. recept

Recept elkészítése:

Ananásztorta 3. recept

Hozzávalók:
1 kész piskótatorta,
1 doboz ananászkonzerv,
rum vagy rumaroma,

A krémhez:
4 tojássárgája,
6 evőkanál porcukor,
2,5 dl lej,
másfél evőkanál liszt,
2 kávéskanál zselatinpor,
4 dl tejszín,
az ananász leve.

Elkészítés:

A piskótát 3 részre vágjuk. A krémhez a tojássárgákat, a cukrot, a tejet, a lisztet és a zselatint összekeverjük, és állandóan kevergetve felfőzzük. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk az ananász levét, a felvert tejszínhabot, és lazán összekeverjük. Egy háromliteres lábast kibélelünk celofánnal vagy folpackkal, kirakjuk ananászdarabokkal, és leöntjük a krém egyharmadával. Beborítjuk az egyik tortalappal, és a tésztát meglocsoljuk rummal vagy rumaromával. Folytatjuk a rétegezést, de az utolsó piskótát már nem kell meglocsolni. Hűtőszekrényben fagyasztjuk néhány órát. Amikor kiborítjuk a lábosból, a piskótás fele lesz alul.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: