Almatorta 3. recept

Recept elkészítése:

Almatorta 3. recept

Hozzávalók:
1 kg alma,
1 citrom,
4 zselatinlap,
5 dkg mandula,
2 tojásfehérje,
15 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
5 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
2 dl diétás tejszínhab,
20 dkg bogyós gyümölcs (ribizli, eper, málna, szeder),
vaj a kikenéshez.

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a lisztet, a keményítőt, a reszelt citromhéjat, és krémesre keverjük. Beleöntjük egy 24 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és kb. 30 percig sütjük. A feldarabolt almát egy lábosra rakjuk, leöntjük a citrom levével, és egy pohár vízzel, majd 8 percig főzzük. (Hogy jobb állaga legyen, adjunk hozzá abból a léből, amiben a zselatint feloldottuk.) Hozzákeverjük a zselatin háromnegyedét, és 2 dkg apróra vágott mandulát, A tortát két lapra vágjuk. Az egyiket rátesszük egy tányérra, és leöntjük az almás keverékkel. Rátesszük a másik lapot, jól rányomjuk, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A maradék zselatint összekeverjük a tejszínhabbal, és kívülről bekenjük vele a tortát. A tetejét megszórjuk mandulával, és a közepére halmozzuk a gyümölcsöket.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: