Almatorta 2. recept

Recept elkészítése:

Almatorta 2. recept

Hozzávalók:
20-20 dkg liszt és margarin,
28 dkg cukor,
1 citrom héja,
2 tojás,
1 tojásfehérje,
2 dl tejföl,
6 db alma,
1 rúd vanília.

Elkészítés:

A lisztet a vajjal és a cukorral összekeverjük. A reszelt citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Mintha leveles tésztát készítenénk, háromszor hajtogatjuk, majd kinyújtjuk. A meghámozott, feldarabolt almát a vaníliarúddal, és ízlés szerint cukorral addig főzzük, míg teljesen megpuhul. A tésztát késfoknyi vastagságúra kinyújtjuk, és egy réteges tortaformába teszünk. A kihűlt almát elosztjuk a tésztán. A maradék tésztából berácsozzuk a torta tetejét, a szélére körben koszorút csinálunk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral meghintjük, és kb. 40-45 percig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: