Almás piskótatorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
60-60 dkg rétesliszt, porcukor és héjastól megreszelt alma,
4 tojás,
1 tasak sütőpor,
5 dkg durvára vágott dió,
A bevonathoz:
8-8 dkg porcukor és reszelt csokoládé,
6 dkg margarin.
Elkészítés:
A tésztához a cukrot és a tojást jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az almát, és a diót. Jól összekeverjük, és kikent tortaformában, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig sütjük, míg világosbarna színű lesz, és a tészta felemelkedik. Deszkára borítva kihűtjük. A bevonathoz 2 evőkanál vízben felfőzzük a porcukrot, belekeverjük a reszelt csokit, és kislángon, állandóan kevergetve hozzáadjuk a margarint. Amikor sűrűsödni kezd, a kihűlt tésztára öntjük, és egyenletesen elkenjük rajta.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges