Ádám torta recept

Ádám torta recept

Hozzávalók:
1 fonott kalács,
8 dl tej,
4 teáskanál liszt,
30 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1 tasak vaní1iáscukor,
20 dkg meggy,
10 dkg mogyoró,
1 tasak csokoládés pudingpor;
A díszítéshez: tejszínhab,
apróra tört mogyoró,
meggyszemek.

Elkészítés:

      A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük, és kenyérpirítóban világosra pirítjuk. 4 dl tejből 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel sűrű pépet főzünk, lehűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és 10 dkg apróra tört mogyorót. Felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A pudingport 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Egy kuglófformát kibélelünk a pirított kalácsszeletekkel úgy, hogy a forma széleinél rés maradjon. A mogyorós krémet, a kimagozott, lecsepegtetett meggyet és 2-3 szelet kalácsot rétegesen lerakjuk, míg a forma tele lesz. A tetejére kalács kerüljön. A forma üresen maradó széleit vizes kenőtollal átkenjük, és a hézagokat a pudinggal kitöltjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálra borítjuk. Tejszínhabbal és tört mogyoróval díszítjük, a tetejét meggyel körberakjuk.

vissza a főoldalra