Szilvatorta recept

Szilvatorta recept
Hozzávalók 6 személyre:

Édes tészta:
23 dkg finomliszt,
11 dkg vaj,
1 ek. porcukor.

Töltelék:
75 dkg magvaváló szilva,
2 dkg vaj, + 1,5 dkg a forma kikenéséhez,
5 dkg rétesliszt,
13 dkg porcukor,
3 tojás,
2 dl tejszín.

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát: A lisztet, a vajat és a cukrot összedolgozzuk, majd kb. 0,5 dl vizet öntünk hozzá. A tésztából cipót formázunk, folpackba csomagoljuk, és 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Ezalatt a szilvát leszárazzuk, megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és a tésztával úgy béleljük ki, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. A tésztát 1 ek. liszttel és 1 ek cukorral megszórjuk, majd a félbevágott szilvaszemeket domború felükkel felfelé rárakjuk. A tojásokat egy tálban simára keverjük, majd a maradék cukrot, az átszitált lisztet és a tejszínt hozzáadjuk. A keveréket a szilvaszemekre öntjük, és a sütőbe tolva kb. 40 percig sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Sütés: 40 perc

The Mountain - 3D pólók