Mandulás csokoládétorta recept

Mandulás csokoládétorta recept
Hozzávalók:

A tésztához: 30 dkg finomliszt, 1/2 kk. sütőpor, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás. A töltelékhez: 20 dkg marcipán, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, 2 ek. finomliszt, 2 ek. kakaópor 1/2 kk. sütőpor. Díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat vagy margarint kockákra vágjuk, és a liszttel meg a cukorral összemorzsoljuk - ha lehet, konyhai robotgéppel. Hozzáadjuk a tojást, és gyorsan tésztát készítünk belőle. Egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A marcipánt apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a vajjal vagy margarinnal összekeverjük. Ezt is konyhai robotgéppel végezhetjük el. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, majd a liszttel, a kakaó- és sütőporral összedolgozzuk. Addig verjük, amíg csomómentes nem lesz, majd a tortaformába simítjuk. A sütő alsó rácsára tolva kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük. Darabokba törjük a csokoládét, és műanyag zacskóba töltjük. A zacskót forró vízzel teli edénybe rakjuk, hogy a csokoládé megolvadjon, de lefedett edényben, mikrohullámú sütőben is felolvaszthatjuk. A zacskó egyik csücskét levághatjuk, és a csokoládéval mintát rajzolunk a torta tetejére, vagy kiskanállal rácsorgatjuk. Elkészítési idő: 50 perc Sütés: 30 perc Extra csokoládés íz: Ha kedveljük az étcsokoládét, vegyünk magas kakaótartalmút, így még intenzívebb lesz a sütemény íze. Fagyasztás: Ez a torta lefagyasztható. Feldíszítve tegyük a mélyhűtőbe.

The Mountain - 3D pólók