Kajszibaracktorta recept

files/images/kepes_receptek/torta_receptek_kepekkel/3.jpg
Hozzávalók

Tészta:
25 dkg finomliszt,
15 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
fél citrom héja, só.

Töltelék:
40 dkg főtt búza,
10 dkg cukor fél citrom héja,
20 dkg tehéntúró (ricotta sajt),
2 tojás,
30 dkg kajszibarackbefőtt.

Hány személyre
12
Recept elkészítése:

A hozzávalókat mixerben morzsásra keverjük. Gyúródeszkán (esetleg egy kevés vízzel) addig gyúrjuk, amíg a tészta sima nem lesz. Folpackba csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a búzát a cukorral és a lereszelt citromhéjjal lábosba tesszük: addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Langyosra hűtjük, majd a burgonyanyomón áttört túrót, a 2 tojássárgáját, a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül a kajszibefőttet hozzáadjuk. (A barackbefőttet előzőleg konyhai papírtörlőn leitatjuk.) A tésztát kinyújtjuk, és úgy terítjük egy 22 cm átmérőjű, elég magas oldalfalú, kivajazott és kilisztezett recés sütőformába, hogy pereme is legyen. A tölteléket belesimítjuk, majd 180 fokos sütőben, az alsó rácson kb. egy óra alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 2 óra. Sütés: 60 perc.

Receptek kategória: