Görög mézes torta recept

Görög mézes torta recept
Hozzávalók:

Tészta:
15 dkg finomliszt,
3 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás sárgája.

Töltelék:
25 dkg Philadelphia krémsajt,
2 ek porcukor,
1 dl méz,
1 dl habtejszín,
1 zöld citrom reszelt héja,
2 tojás.

Díszítés:
mangó,
egres vagy fehér cseresznye.

Kellék:
tortaforma.

Elkészítés:

Először a tésztalapot készítjük el:
A lisztet és a cukrot összekeverjük. A vajat vagy margarint darabokra vágjuk, és a cukros liszttel összemorzsoljuk. A tojássárgáját belekeverjük, és tésztává dolgozzuk.
Cipót formázva belőle, kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tésztát úgy nyomkodjuk egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformába, hogy pereme is legyen. (A forma oldalát alufóliával béleljük ki, így a tészta sütés közben nem folyik ki.) A tésztát a sütő középső rácsára tolva kb. 10 percig sütjük. A fóliát eltávolítjuk. A sütőt nem kapcsoljuk ki.
A töltelék elkészítése: A sajtot elektromos habverővel lágy krémmé keverjük. A porcukrot, a mézet, a tejszínt, a zöld citrom héját és a tojást hozzáadjuk, majd az egészet simára verjük. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd az egészet a sütő középső rácsára visszatolva kb. 20 percig sütjük. Kihűlni hagyjuk. Mangószeletekkel és egressel vagy fehér cseresznyével díszítjük.
Díszítés:
Mangó és egres helyett a zöld citrom héjával is díszíthetjük a tortát. A zöld színű reszelék különleges látványt nyújt.

The Mountain - 3D pólók