Étcsokoládétorta recept

Étcsokoládétorta recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:
10 dkg puha vaj,
4 dkg porcukor,
1 csipet só,
1 tojás,
20 dkg finomliszt + 1 ek a nyújtódeszka megszórásához.

Töltelék:
20 dkg 60% kakaótartalmú étcsokoládé,
2 dl habtejszín,
5 ek. tej,
1 simára kevert tojás.

Díszítés:
1 ek keserű kakaópor.

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a vajat a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd habverővel a tojást beledolgozzuk, és addig verjük, amíg sima krémet nem kapunk. A lisztet apránként beleszórjuk, és fakanállal simára keverjük. A tésztából cipót formázunk, és 2 óráig hűtőszekrényben pihentetjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A meglisztezett nyújtódeszkán a tésztát 33 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. A tésztát 26 cm-es teflonbevonatú tortaformába fektetjük, így az oldalát is befedi, és villával megszurkáljuk. Sütőpapírt fektetünk rá, és nehezékként száraz hüvelyeseket (pl. babot) szórunk bele. 15 percig sütjük.
A tölteléket elkészítjük: A csokoládét apró darabokra tördeljük. Egy vastag falú lábosban nagyon kis lángon, a tejszínt apránként beleöntve a csokoládét megolvasztjuk. A tűzről levéve simára keverjük. A simára kevert tojást habverővel beleverjük. A tésztáról a nehezéket (pl. babot) meg a sütőpapírt eltávolítjuk, és a krémet rásimítjuk. 10 percre a sütőbe visszatesszük. A tortát kihűlni hagyjuk, majd 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk.

The Mountain - 3D pólók