Epertorta recept

Epertorta recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:
25 dkg finomliszt,
12 dkg vaj vagy margarin + egy kevés a forma kikenéséhez,
3 dkg cukor,
2 tojás sárgája.

Töltelék:
50 dkg eper,
1/2 citrom leve,
3 ek kristálycukor,
2 dl habtejszín,
2 tojás fehérje.

Elkészítés:

A cukrot, a vajat, a két tojás sárgáját és a lisztet összedolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, majd a kerek lappá nyújtott tésztával úgy béleljük ki, hogy annak pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz, ami 20-25 perc. A töltelékhez az epret megmossuk, lecsumázzuk és 4-4 darabba vágjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egy evőkanál cukorral fényesre keverjük. A tejszínt a maradék két kanál cukorral szintén habbá verjük, és néhány csepp citromlével ízesítjük. A két habot összekeverjük, és az epret beleforgatjuk. A tölteléket a tésztára simítjuk. Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Sütés: 20-25 perc

The Mountain - 3D pólók