Csokoládés almatorta recept

Csokoládés almatorta recept
Hozzávalók:

Tészta:
10 dkg finomliszt,
5 dkg finomra vágott mandula,
5 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj vagy margarin.

Töltelék:
5 dkg tejcsokoládé,
4 alma,
2 ek folyékony margarin,
2 ek barna cukor,
1 ek őrölt fahéj.

Díszítés:
kb. 3 dkg csokoládéreszelék,
néhány levél citromfű,
3 dl habtejszín,
2 kk vaníliás cukor.

Kellék:
Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma.

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát:
A lisztet, a mandulát, a cukrot és a vajat vagy margarint összedolgozzuk, és úgy nyomkodjuk a formába, hogy pereme is legyen. A tortaformát 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük.
Elkészítjük a tölteléket: A csokoládét apró darabokra törjük és a forró piskótára terítjük, hogy megolvadjon. Egyenletesen elkenjük, és a hűtőszekrénybe visszatéve állni hagyjuk. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. Az almaszeleteket a margarinban óvatosan megsütjük. A barna cukrot és a fahéjat hozzáadjuk. Addig kevergetjük, amíg a cukor az almaszeleteken karamellizálódni nem kezd, majd kissé hűlni hagyjuk. Az almás tölteléket a piskótára terítjük. A torta tetejét csokoládéreszelékkel és néhány levél citromfűvel díszítjük. A tejszínt habbá verjük, közben a vaníliás cukrot beleszórjuk. A tortaszeleteket egy kanálnyi vaníliás tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 2 óra Sütés: 15-20 perc

The Mountain - 3D pólók