50 dkg tehéntúró,
2 db tojás,
12 dkg búzadara,
reszelt citromhéj,
csipetnyi só,
1 cs. Vaníliás cukor,
3 ek olaj,
zsemlemorzsa.
Ha szeretik akkor mehet bele mazsola.
A tetejére tejföl és porcukor, vagy csoki öntet.
A túrót morzsoljuk el és alaposan keverjük össze a tojásokkal, a búzadarával, majd adjuk hozzá a csipetnyi sót, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat és az egészet jól dolgozzuk össze. Hogy a dara jól megszívja magát, mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Ezután vizes kézzel formázzunk gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A gombócok méretétől függően 7-10 perc alatt készülnek el. Közben, készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. közepesen megpirítjuk, és a kifőzött gombócokat beleforgatjuk. Tejfölt, porcukrot, csoki öntetet adhatunk mellé.
Beküldte: Béres Andrea
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges