Tejszínes pulykapaprikás

Tejszínes pulykapaprikás
Hozzávalók:

fél dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
70 dkg pulykacomb,
1 ek fűszerpaprika,
só,
őrölt bors,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 ek liszt,
1 dl tejszín (vagy tejföl),
egy kis víz.

Körethez:
40 dkg csuszatészta sós vízben kifőzve,
fél dl olívaolaj,
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:

Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott pulykacombot és fehéredésig sütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk és beleöntjük az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Fedővel letakarva puhára pároljuk, majd a lisztből, tejszínből kevés vízzel készített habarással besűrítjük. Ha újból felforrt, lehúzzuk a tűzről.
A körethez a főtt csuszatésztát lecsepegtetjük, majd az olívaolajon megfuttatjuk az aprított petrezselymet, és beleforgatjuk a tésztát. Tálaláskor a csuszát tányérra tesszük, mellékanalazzuk a pulykapaprikást, és zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük.

Beküldte: Gyuris Mónika

The Mountain - 3D pólók