Sörkifli

Sörkifli
Hozzávalók:

1 kg liszt,
3 tojás,
1 dl olaj,
5 dkg élesztő,
2 marék cukor,
1 csapott evőkanál só,
2.5 dl tej ( ebben kell felfuttatni az élesztőt csipet cukorral).

Töltelék:
1 margarin (25 dkg),
1 evőkanál só.

Tetejére:
1 tojás,
köménymag.

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a cukorral jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk ( az állaga kb a galuska tésztánál legyen kicsit keményebb) ha szükséges adjunk hozzá egy kis langyos tejet még. Ha kész kelesszük kb a duplájára a tésztát. Közben a margarint alaposan elkeverjük a kanál sóval. Ha megkelt a tészta vágjuk 8 részre. Az egyik tésztát nyújtsuk ki kör alakúra kb 25 cm átmérőre. Megkenjük a margarin ¼-vel, kinyújtunk egy másik tésztát és ráhelyezzük a margarinos tésztalapra kicsit megnyomkodjuk majd nyolcba vágjuk. A szeleteket a vastagabbik részénél kezdjük el feltekerni így szép kis kifliket kapunk. A maradék tésztákat is így párosítjuk és formázzuk. Teflon tepsibe tesszük. 1 egész tojást felverünk és megkenjük vele a kifliket, köménymaggal megszórjuk, majd aranybarnára sütjük. Kb 180 fokon.
Tipp: ha a kelt tésztát sütés után egy tiszta konyharuhával letakarjuk, tovább lesz puha.

Jó étvágyat kívánok!

Beküldte: Termózes Ildikó

The Mountain - 3D pólók