1 csirkemell,
2 dl főzőtejszín,
1 dl fehérbor,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál méz,
só, bors,
őrölt szerecsendió,
kevés olívaolaj v. vaj,
köret: rizs,
díszítés: szőlőszemek.
Vágjuk apróra a hagymát, s pároljuk meg egy serpenyőben olívaolajon, vagy vajon, majd adjuk hozzá a kockára aprított húst, és süssük meg minden oldalát. Öntsük rá a bort, s egy fél percig pároljuk vele az ételt (ezalatt az ital elveszíti alkoholtartalmát), majd öntsük a serpenyőbe a tejszínt, a mustárt és a mézet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ezt követően 3–4 perc alatt főzzük készre az ételt. Míg készül az étel, elkészítjük a rizsköretet. Mikor készen vagyunk, szőlőszemmel díszíthetjük.
Beküldte: Ujvári Annamária
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges