Csülökpörkölt finom módra

Csülökpörkölt finom módra
Hozzávalók 4 személyre:

egy nagyobb csülök, 15 dkg füstölt zsírszalonna, 2 nagy fej hagyma, 2 ek. pritaminpaprika, erős paprika ízlés szerint, 1 db paradicsom, 3 db pörköltszaft kocka, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 tk. őrölt köménymag, Kotányi ezüstös tengerpart só, őrölt bors, piros arany, babérlevél, 2-3 tk. pirospaprika, fél kg krumpli.

Elkészítés:

A csülök bőrét levágom, apró kockákra darabolom, serpenyőben kiolvasztom (aki nem szeretne zsírt az hagyja ki ezt a folyamatot). A szalonnát és a hagymát felkockázom majd együtt ledinsztelem. A fokhagymát, erős paprikát, paradicsomot felkarikázom. A fűszereket a fokhagyma kivételével rádobom a dinsztelt hagymára és zsírszalonnára, összekeverem, és belerakom a kis kockákra vágott csülökhúst. Kifehéredésig dinsztelem, felöntöm kevés vízzel, ekkor dobom bele a fokhagymát. A vizet időnként pótolva, majdnem puhára főzöm. Közben megtisztítom a krumplit, és hasábokra vágom. Kevés vízzel, vagy vörösborral felengedem, majd belerakom a krumplit és készre főzöm. Fontos, hogy a szaftja jó sűrű legyen! Bármilyen savanyúság jó hozzá. Beküldte: Finomreceptek.hu

The Mountain - 3D pólók