Tejfölös vargányagomba recept

 Tejfölös vargányagomba recept

Hozzávalók:
60 dkg vargányagomba,
2 ek olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 dkg liszt,
zöldpetrezselyem,
só, bors.

Elkészítés:

      A vargányagombát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, forró zsiradékon világossárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sót, borsot, az apróra vágott petrezselymet, és gyakori kavargatás mellett erős tűzön megpirítjuk. a lisztet a tejföllel elkeverjük, a megpirított gombára öntjük, és vele jól felforraljuk. Tükörtojással vagy tojás ropogóssal tálaljuk, de tojásfeltét nélkül is kitűnő. Esetleg rizskörettel is kiegészíthetjük.

Elkészítés ideje: 30 perc