Pozsonyi kocka recept
Hozzávalók:
25 dkg nagykockatészta,
30 dkg darált mák,
3 dl tej,
20 dkg porcukor,
5 dkg vaj (vagy margarin),
5 dkg mazsola,
3 evőkanál méz,
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár,
fél citrom reszelt héja,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, és leöblítve az olvasztott vajra teszem. Összekeverem. Közben a tejet felforralom, beleszórom a cukrot és a mákot, majd állandó keverés közben 2 percig főzöm. Ezután hozzáadom a megmosott, szárától megfosztott mazsolát, a citromhéjat, a mézet és csipetnyi sót. A tűzről lehúzva jól összekeverem. Egy szögletes tűzálló tálba vagy tepsibe terítem a tészta egyharmadát, és rákenem a mákos krém felét. Kevés vízzel kenhetőre hígított sárgabaracklekvárt kenek rá. Erre ráterítem a következő réteg tésztát, amelyet ugyancsak befedek a mákos krémmel. Újabb réteg lekvár után elosztom rajta a harmadik tésztaréteget. Kevés porcukorral meghintem, és az előmelegített, forró sütőben piros kérget sütök a tetejére. Kockára vágva, melegen tálalom.
Elkészítés ideje: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges