Juhtúrós galuska recept
Hozzávalók:
fél kiló liszt,
2 tojás,
15 deka juhtúró,
4 deka vaj,
2 deci tejföl,
6 deka füstölt szalonna,
só.
Elkészítés:
Feltesszük a vizet a galuska kifőzéséhez, a sütőt átmelegítjük. A lisztet 5 deka juhtúróval és a vajjal összemorzsoljuk, hozzáöntjük a felütött tojásokat, és annyi vizet keverünk bele, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk
A forrásban levő vízbe formás galuskákat szaggatunk deszkáról. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük. Kockákra vágott és megpirított füstölt szalonnával, valamint kisült zsírjával összekeverjük.
Tűzálló tálba rakjuk a szalonnás galuskát, tetejére morzsoljuk a megmaradt 10 deka juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben jól átforrósítjuk, esetleg kissé megpirítjuk. Valamilyen savanyúsággal adjuk asztalra.
Elkészítés ideje: 1óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges