Halas kocka tepsiben recept
Hozzávalók:
30 dkg nagykockatészta,
2 dl tejföl,
3 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
fél citrom leve,
1 evőkanál Vegeta,
1 halászlékocka,
3 gerezd fokhagyma,
mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só;
a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa;
a tálaláshoz 2 dl tejföl.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm. Közben a halászlékockát 3 dl vízbe beleteszem, és felforralom. Ha a kocka feloldódott, belecsorgatom a citromlevet, belekeverem a Vegetát, a törött borsot és a reszelt citromhéjat. 5 percig forralom. Közben a tojássárgákat fehéredésig keverem, hozzáadom a tejfölt, a halas levet, a metélt petrezselyemzöldet meg a zúzott fokhagymát, majd belekeverem a főtt tésztát. Ezután óvatosan beleforgatom á tojásfehérjékből vert kemény habot is. Kisebb tepsit kikenek az olajjal és meghintem a zsemlemorzsával, majd belesimítom a tésztát: Előmelegített, forró sütőben 25 percig közepes lángon sütöm. Kockákra vágva tálalom. Ki-ki a tányérján megtejfölözheti.
Elkészítés ideje: 70 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges