Diós-hagymás kagylótészta recept
Hozzávalók:
30 dkg kagylótészta,
10 dkg finomra darált dióbél,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor zöldhagyma (zöld szárával együtt),
2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
1 evőkanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bor..
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. A vajat felforrósítom, ráteszem a megtisztított és zöldjével együtt nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát, valamint a zúzott fokhagymát, majd egy-két percig pirítom. Ezután hozzáadom a darált diót, és vele is pirítom egy percig, végül beleszórom a Vegetát, és ráöntöm a tejszínt. Az egészet alaposan összeforralom, borssal ízesítem, majd beleforgatom a főtt kagylótésztát. Serpenyőben kevergetve jól átforrósítom, és azonnal tálalom. Nagyon finom mellé a paradicsomsaláta.
Elkészítés ideje: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges