Bakonyi metélt recept

 Bakonyi metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt,
2 dl tejföl,
5 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma;
1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal rácsorgatok 2 evőkanál vizet, majd a serpenyőt a tűzre visszateszem. Belerakom a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követően pedig megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem. Fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A tűzről lehúzva beleöntöm a tejfölt, és a mártást simára keverem. A mártásra ráteszem a leszűrt tésztát, és jól összekeverem. Végül még tűzforrón meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.

Elkészítés ideje: 45 perc

vissza a főoldalra