Almás metélt recept

Recept elkészítése:

 Almás metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt,
2 db savanykás alma,
5 dkg mazsola,
5 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tejföl,
1 teáskanál finomliszt,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint só és porcukor.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben az almát meghámozom, kicsumázom, és az almareszelő durva fokán lereszelem. A vajat felforrósítom, ráteszem az almareszeléket és a megmosott, szárától megfosztott mazsolát, ezután egy-két percig fedő alatt párolom. A cukorral és a sóval megízesítem, majd belekeverem a fahéjat. A tejfölben simára keverem a lisztet, és ráöntöm a mazsolás almára. Folytonos keverés közben besűrítem, majd a mártásba beleforgatom a főtt tésztát. Jól összekeverem, és egy nagy serpenyőben átforrósítom.

Elkészítés ideje: 40 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: