Recept elkészítése:
Mustáros lencsesaláta recept
Hozzávalók:
30 dkg lencse,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 db alma,
pikáns mustár,
citromlé,
salátaolaj,
tárkonyecet,
fehérbors,
só.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, és mindkettőt vékonyra szeletelve beáztatjuk citromlébe. A megmosott, korábban beáztatott lencsét enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Salátástálba tesszük, hozzákeverünk két evőkanál salátaolajat, két evőkanál tárkonyecetet és egy evőkanál mustárt. Hozzáadjuk az almát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Hűtőben hagyjuk állni egy pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges