Kocsonyázott majonézes burgonya recept

Recept elkészítése:

Kocsonyázott majonézes burgonya recept

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
20 dkg vöröshagyma,
másfél dl majonéz,
2 dl kefir,
1 dl tej,
3 evőkanál zselatinpor,
1 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 evőkanál citromlé,
1 teáskanál mustár.

Elkészítés:

      A héjas burgonyát megmosom, majd megfőzöm. Még melegen meghámozom, és kis kockákra vágom. A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékonyra karikázom, a karikákat pedig kockákra vágom. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszem néhány percre, hogy kissé megszelídüljön. A majonézt simára keverem a kefirrel, a sóval, a borssal, a citromlével és a mustárral, majd belekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymát. Ebbe a mártásba teszem a még meleg burgonyakockákat és a forrázott, leszűrt hagymát. A hagyma levéből 3-4 evőkanállal hozzákeverek. A zselatinport kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, és kis lángon folytonosan kevergetve, feloldom. Ezután beleöntöm a burgonyasalátába, és jól összekeverem. Folpackkal bélelt őzgerincformába vagy egyéb hosszúkás formába töltöm, és a tetejét is letakarva hagyom teljesen kihűlni, majd a hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem. Tálaláskor deszkára borítom, lehúzom a tetejéről a folpackot, és ujjnyi vastag szeletekre vágom. Szépen feldíszített tálra rakom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: