Éjféli borscs recept

Recept elkészítése:

Éjféli borscs recept

Hozzávalók:
1 kg vegyes leveszöldség,
50 dkg sovány marhaszegy,
1 csirkemell,
20 dkg füstölt, főtt sonka,
1 szál puha füstölt kolbász,
25 dkg savanyú káposzta,
fél liter üveges kész céklasaláta,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
2 dl kefir,
1 szál tormagyökér,
1 csokor petrezselyem,
1 teáskanál friss (vagy szárított kapor),
1 darabka szerecsendió-virág,
2 szem szegfűbors,
1 babérlevél,
ízlés szerint törött bors és só.

Elkészítés:

      Legalább 6 literes fazékba rakjuk a megmosott, letörülgetett, egy darabban hagyott marhahúst, beleszórjuk a babérlevelet, a szerecsendió-virágot, a borsot és a szegfűborsot, majd felöntjük 3 liternyi, zubogó, forrásban lévő vízzel. 1 evőkanál sóval addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzátesszük az egy darabban hagyott csirkemellet, a megtisztított zöldségeket, és tovább főzzük. Közben a sonkát kis kockákra, a bőrétől megfosztott kolbászt pedig karikákra vágjuk. A tormát megreszeljük. A kefirrel összeöntött tejföllel simára keverjük a lisztet. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott savanyú káposztát. A megfőtt húst levéből kivesszük, és kockára vágjuk. A csirkemellet kicsontozzuk, és ugyancsak felkockázzuk, a zöldségeket pedig egyforma kis hasábokra vágjuk. A levesbe beletesszük az összes húsfélét, zöldséget, káposztát, majd ismét felforraljuk. Beleszórjuk a kaprot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt torma felét, a céklasaláta levét és a csíkokra aprított céklát is. A forrásban lévő levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Folyamatosan kevergetve jól kiforraljuk. Leveses csészékben tálaljuk, mindegyik tetejére halmozva a megmaradt tormából, és kevés tejföllel meglocsolva.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: