Burgonyakrémes sajttekercs recept

Burgonyakrémes sajttekercs recept

Hozzávalók:
25 dkg bármilyen fajta reszelt sajt vegyesen (kivéve a lyukacsos sajtokat),
1 nagy, héjában főtt burgonya,
10 dkg vaj (vagy margarin),
fél dl sűrű tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
2 evőkanál juhtúró (vagy reszelt rokfort),
1 mokkáskanál törött fehérbors,
1 csokor kapor.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom. Végül apránként belekeverem a reszelt burgonyát és a zúzott fokhagymát. A reszelt sajtot teflonedényben, kis lángon, folytonos keverés közben nyúlósra olvasztom, illetve addig kevergetem, amíg egy tömbbé összeáll. Ekkor egy kiterített, nagy alufólialapra rakom, nyújtófával vékonyra kinyújtom, mint ahogyan a tésztát szokás. Ha már nem forró, megkenem a burgonyás krémmel. Szorosan felcsavarom, és a tetejét kissé lenyomkodom, hogy a levegő eltávozhasson belőle. A tekercs két végén összenyomom, hogy a töltelék ne folyhasson ki. Ezután alufóliába csomagolom és hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem. Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre vágom és megmosott, leszárított salátalevelekre rakom.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk