Éjféli puncs recept

Éjféli puncs recept

Hozzávalók:
10 dkg barna cukor,
1-2 narancs leve és héja,
1 dl rum vagy konyak,
1-1 körömnyi vanília és gyömbér,
15 szem szegfűszeg,
1 l vörösbor,
egy csipet őrölt bors.

Elkészítés:

      A cukrot megolvasztjuk (karamellizáljuk), majd a narancslével és a rummal vagy a konyakkal felöntjük. Csak addig hagyjuk a tűzön, amíg az összes cukor feloldódik. a vaníliát, a gyömbért, a szegfűszeget és a narancs vékonyan lehántott héját beledobjuk, és jól összekeverjük. Néhány órára, sőt ha lehet, egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a bort felmelegítjük - de nem forraljuk fel! -, majd a rumos-fűszeres keveréket beleszűrjük, és csipet őrölt borssal megbolondítjuk. Az előmelegített hőálló poharak aljába néhány szem mazsolát, apróra vágott fügét és mandulát dobunk, erre merjük a forró puncsot.
Jó tanács: Megkönnyíti a dolgunkat, ha italunkat készen kapható fűszerkeverékkel ízesítjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók