Zöldhagymával töltött palacsinta recept

Recept elkészítése:

Zöldhagymával töltött palacsinta recept

Hozzávalók:
12 db, a szokásos módon sütött sós palacsinta,
10 dkg juhtúró,
12 szál zöldhagyma,
1 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
a bundázáshoz 3 tojás,
4-5 evőkanál liszt, és, ugyanannyi zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A juhtúrót simára keverem a tejföllel és a zúzott fokhagymával, majd a palacsintákat megkenem vele. A megtisztított és darabokra vágott zöldhagymát elosztom a juhtúrós krémen. A palacsinta két szélét behajtom, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle, ezután jó szorosan felcsavarom. A töltött palacsinta rudakat először lisztbe mártom, majd megsózom, és felvert tojásba hempergetem. Végül zsemlemorzsába forgatom, és óvatosan beleengedem a forró olajba. Erős lángon, gyorsan (hogy a zöldhagyma ne nagyon puhuljon meg), szép piros-ropogósra megsütöm. Tartármártással tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: