Sajtos ropogós fokhagyma recept

Sajtos ropogós fokhagyma recept

Hozzávalók:
4 fej egészen zsenge, nagyméretű, friss, lédús fokhagyma (kora nyári fajta),
1 tojás,
2 evőkanál liszt,
1 dl tej,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál reszelt parmezán sajt,
só és törött bors,
ízlés szerint,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket megtisztítom. A tojást a tejjel habosra verem, és megsózom. A zsemlemorzsát összekeverem a reszelt sajttal. A fokhagymagerezdeket először a lisztbe mártom, majd a sós tejes-tojásban megforgatom, ezután a sajtos morzsába hempergetem. Ismét a tojásba mártom, végül még egyszer beleforgatom a morzsába. Forró olajban gyorsan ropogós-pirosra sütöm, de nagyon ügyelek arra, nehogy a sajt megbarnuljon. Remek sör- vagy borkorcsolya, és büféasztalon is nagy sikert arat.

vissza a főoldalra