Sajtos pirítós recept

Recept elkészítése:

Sajtos pirítós recept

Hozzávalók:
3 evőkanál vaj vagy margarin,
3 evőkanál liszt,
1 teáskanál só,
1 teáskanál mustár,
3-4 csepp Tabasco-szósz,
325 ml tej,
5 evőkanál sör,
1 teáskanál Worcester-szósz,
150 g cheddar vagy gruyére sajt,
8 szelet búza- vagy rozskenyér.

Elkészítés:

A sütőt 250 °C-ra (csak felső hő) előmelegítjük. Lábasban a vajat mérsékelt hőfokon megolvasztjuk. Belekeverjük a lisztet, sót, mustárt és Tabasco-szószt, kissé megpároljuk. Lassan-ként, állandó keverés mellett, hozzáöntögetjük a tejet, sört és Worcester-szószt. Tovább kevergetve kb. 5 percig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Ekkor a sajtot is hozzáadjuk, és megolvasztjuk benne. Lapos tepsibe fóliát teszünk. Kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyeret, tegyük a szeleteket egymás mellé a tepsire, majd osszuk el rajtuk a sajtmasszát. 2-3 percre toljuk a sütőbe; akkor kész, ha a sajt kissé barnulni kezd. Forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 20perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: