"Oszkár" recept
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál vaj,
4 (egyenként 90 g-os) csirkemell,
4 vastag rozskenyér szelet,
225 g tarisznyarák hús,
12 szál leforrázott spárga,
1 pohár Béarniaise-szósz.
Béarnaise-szósz (3/4 pohárnyi):
3 evőkanál fehérbor,
1 evőkanál szárított tárkonylevél,
1/2 kiskanál citromlé,
125 g vaj,
3 tojássárgája.
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Megpirítjuk a vajon a csirkemelleket, mindegyik oldalán 2 1/2 percet pirítva. A megpirított melleket rátesszük egy-egy kenyérszeletre. Erre tesszük a tarisznyarák húst és a spárgákat. Mindegyik adagra 1/4 pohár szószt öntünk. Betesszük a sütőbe 1 percre.
Egy kis edényben elvegyítjük a bort a tárkonylevéllel és a citromlével. Nagy lángon 2 evőkanálnyira csökkentjük a folyadékmennyiséget. Egy másik kislábasban megolvasztjuk a vajat, és majdnem forrásig hevítjük. Szétturmixoljuk a tojássárgájákat, és vékony sugárban, lassan hozzáöntjük a vajat. Most már mixer nélkül hozzáadjuk a csökkentett mennyiségű borkeveréket. Ezután újra mixerrel összekeverjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges