Fokhagymás meleg szendvics recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás meleg szendvics recept

Hozzávalók:
50 dkg zsúrkenyér,
3 dl tej,
5 gerezd fokhagyma,
10 dkg vaj,
1/2 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só,
4 evőkanál reszelt sajt.

Elkészítés:

A kenyeret egyforma vastag szeletekre vágom. (12-16 szeletet vágok a zsúrkenyérből, aszerint, hogy mennyire vagyunk éhesek.) A tejben elkeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megsózom, megborsozom. A kenyerek mindkét oldalát könnyedén megmártom a fokhagymás-fűszeres tejben, és tálra, egymásra teszem. Ha minden szelet kenyeret egyszer megmártottam, ismét kezdem elölről, vagyis másodszor, így összesen kétszer kerül a tejbe minden szelet kenyér. Egy akkora sütőlemezt vagy tepsit, amekkorába egymás mellett elférnek a szendvicsek, vajjal kikenek, majd a nedves kenyérszeleteket belefektetem. Minden szendvics tetejét bekenem kevés vajjal, és a mártogatás után még megmaradt tejet rálocsolom. A sütőlemezt alufóliával befedem, és betolom az előmelegített, forró sütőbe. 20 perc múlva leveszem a fedelét, és pirosra pirítom a szendvicsek tetejét. Még tűzforrón meghintem a reszelt sajttal, és csak annyi időre tolom vissza a sütőbe, amíg a sajt egybefüggő réteget nem alkot rajta. Azonnal tálalom, mert csak frissen jó! Akár még vendégváró is lehet, mert a sör nagyon jól csúszik utána.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: