Bolgár szendvics recept

Recept elkészítése:

Bolgár szendvics recept

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
150 g juhsajt,
2-3 evőkanál tejszín,
só, bors,
1 késhegynyi édes pirospaprika,
8 db paprikával töltött olajbogyó,
4 szelet fehérkenyér,
30 g vaj,
0,5 piros húsú paprika,
0,5 zöld húsú paprika.

Elkészítés:

A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Megtisztítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A vörös-hagymát felvágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Megmossuk, szárazra törölgetjük, és szeletek-re vágjuk a paradicsomot. A juhsajtot és tejszínt összekeverjük. Beletesszük a vöröshagymát és fokhagymát is, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Karikákra szeleteljük az olajbogyókat. A kenyereket megkenjük vajjal, paradicsomkarikákat teszünk rá. Rákenjük a sajtkrémet. Olajbogyóval díszítjük, majd 12 percig sütjük. Eközben a megmosott, magházuktól és ereiktől megtisztított paprikákat karikákra vágjuk. A meleg szendvicseket tányérokra tesszük, paprikával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: