Bécsiszeletes szendvics recept
Hozzávalók 4 személyre:
1/4 pohár tej,
1 tojás,
4 vékonyra vert (egyenként 60 g-os) borjúszelet,
1/4 pohár liszt,
1/2 pohár, sóval és borssal fűszerezett zsemlemorzsa,
2 evőkanálnyi vaj,
3 evőkanál almalé,
3 evőkanál majonéz,
4 császárzsemle,
4 salátalevél.
Elkészítés:
Elkeverjük a tojást a tejjel. Megszórjuk liszttel a borjúszeleteket, a tejes tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a fűszerezett zsemlemorzsában. Felmelegítjük a vajat egy nagy serpenyőben és a panírozott borjúszeleteket mindkét oldalát 2 1/2 percig sütjük. Az almalevet elkeverjük a majonézzel. Félbevágjuk a zsemléket. Megkenjük az almalés-majonézes szósszal. A zsemlék alsó felére helyezzük a salátalevelet, majd erre a hússzeleteket. Beborítjuk a zsemle felső részével. Tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges