Almás kenyér recept

Recept elkészítése:

Almás kenyér recept

Hozzávalók:
125 g zsír,
1 pohár cukor,
2 tojás,
2 pohár liszt,
1 kiskanál só,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál sütőpor,
1 kiskanál vaníliaolaj,
2 evőkanál sűrűtejföl,
2 pohár megtisztított és kockára vágott alma.

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Gondosan, könnyű masszává keverjük a cukrot és a zsírt. Hozzáadjuk a tojásokat; alaposan összekeverjük. Állandó keverés közben, kis adagokban hozzászórjuk a sóval, szódabikarbónával és sütőporral elvegyített lisztet. Hozzáadjuk a vaníliaolajat, összekeverjük. Hozzáadjuk az almákat. A tésztát kizsírozott formába öntjük. 55-60 perig sütjük a sütőben. Kivesszük a sütőből, és drót alátéten hagyjuk kihűlni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: