Almahajó recept

Recept elkészítése:

Almahajó recept

Hozzávalók:
2 paradicsom,
4 kisebb savanykás alma,
10 dkg baromfivirsli,
1 baget,
1 dkg vaj,
4 dkg mandulaforgács,
8 dkg trappista sajt.

Elkészítés:

Előkészítés: a paradicsomot megmossuk, húsát kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A virsliket hosszában kettévágjuk.
A bagettet kettévágjuk hosszában, majd vízszintesen, és megvajazzuk. Rátesszük a fél virsliket. A grillt vagy a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk. A bagetre szórjuk az alma- és paradicsomkockákat. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, ráreszeljük a sajtot, és a sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük (amíg a sajt megolvad).

vissza a főoldalra

Receptek kategória: