Zöldbabos csirke recept

 Zöldbabos csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
50 dkg kínai zöldbab (szálka nélküli, zöld hüvelyű, lehet konzerv is),
7 dkg vaj,
2 dl tejföl,
3 evőkanál liszt,
1 gerezd fokhagyma,
kevés cukor,
1 teáskanál paradicsompüré,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkét tisztítás után feldarabolom, megsózom, 4 dkg vajon mindkét oldalát átsütöm. A zöldbabot megmosom, lecsöpögtetem és forrásban lévő sós vízben 5 percig főzöm. (Ha egy csipet szódabikarbónát teszek a főzővízbe, a bab megtartja eredeti, szép zöld színét.) A félpuha babot leszűröm. A csirkét felöntöm 2 dl zöldbab főzőlével és fedő alatt puhára párolom. Ha levét elfőtte és a hús puha, félréteszem, de melegen tartom. A maradék vajat habzásig hevítem a liszttel, felöntöm 3 dl zöldbabfőzőlével, belekeverem a paradicsompürét, és simára keverve sűrűre főzöm. Belekeverem a tejfölt és a szétzúzott fokhagymát, ízesítem sóval, cukorral és jól kiforralom. Tűzálló tálra teszem a szálas zöldbabot, rácsorgatom a mártást, köré teszem a sült csirkét, és annyi időre rakom a sütőbe, míg az étel teteje pirosra sül.

Elkészítés ideje: 60perc