Unnepi kacsa egészben recept

 Ünnepi kacsa egészben recept

Hozzávalók 4-5 személyre:
1 egész kacsa,
só,
fokhagymasó,
bors,
1 egész citrom,
szárított gyömbér.

Elkészítés:

      Egy kb. 2,5 kg-os pecsenyekacsát egészben kívül-belül lesózok, meghintem fokhagymasóval, pici borssal. A belsejébe teszek egy egész citromot, mégpedig úgy, hogy a citromot késsel megszurkálom, hogy sülés közben kifolyjon a leve. A citrom mellé beteszek pár egész szárított gyömbért és így berakom a hűtőbe kb. 1.5, 2 órára. Ezután tepsibe teszem, pici vizet öntök alá, lefedem alufóliával (gázsütőben 3-as fokozaton), másfél, két órát párolom, ezután leveszem róla a fóliát és mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Közben locsolgatom saját levével. Mindenféle köret illik hozzá, pl.: majonézes burgonya, tört hagymás burgonya, rizibizi, párolt zöldköret, mindegyikkel nagyon finom.

Elkészítés ideje: 2-2,5óra